>
2023-05-16

Groep INTRO biedt met professionele wasstraat voor herbruikbare bekers een duurzame oplossing aan eventorganisatoren


Gentbrugge, 16 mei 2023 - Groep INTRO Maatwerk vzw opende deze namiddag haar professionele wasstraat voor herbruikbare bekers. Hiermee biedt dit maatwerkbedrijf een duurzame oplossing aan eventorganisatoren in de ruime Gentse regio. Minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw Jo Brouns, burgemeester Mathias De Clercq en schepen van Netheid, Toerisme, Werk en Feesten Bram Van Braeckevelt waren bij de opening aanwezig.

Groep INTRO wordt hiermee de nieuwste waspartner binnen het Wash-it collectief, een netwerk van wasstraten verspreid over heel Vlaanderen dat samen een wascapaciteit heeft van meer dan 30 miljoen bekers per jaar. Naast het wassen van de bekers, biedt Groep INTRO de klanten ook een koerierdienst die instaat voor het leveren van propere bekers en het ophalen van vuile bekers. Dit maakt het voor eventorganisatoren extra gemakkelijk om over te stappen naar herbruikbare bekers.

"We zijn erg blij om met deze wasstraat een duurzame oplossing te kunnen bieden aan eventorganisatoren uit de ruime Gentse en bij uitbreiding Oost-Vlaamse regio. Net als bij de andere activiteiten van ons maatwerkbedrijf zullen ook hier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun sterktes leren kennen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen", aldus directeur Groep INTRO Maatwerk Hendrik De Luca.

Naast het sociale aspect wordt er ook veel aandacht besteed aan de ecologische duurzaamheid van het wasproces. De state-of-the-art wasinstallatie behoort tot de meest energiezuinige in haar soort én heeft een laag waterverbruik. Via zonnepanelen op het dak wordt bovendien zelf de energie opgewekt die nodig is om de wasstraat te laten werken. Dit alles zorgt ervoor dat er minder water en fossiele energie nodig is en dat er bijgedragen wordt aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

“Wanneer duurzaamheid en sociale economie samenkomen, is het feest compleet,” stelt schepen van Netheid, Toerisme, Werk en Feesten Bram Van Braeckevelt. “Stad Gent pioniert al jaren op vlak van duurzaamheid en maakte in 2021 de stap naar 100% herbruikbare bekers op Gentse evenementen. Groep INTRO en Wash-it zorgen er met deze wasstraat voor dat organisatoren ontzorgd worden in de logistieke organisatie van de herbruikbare bekers. Het gaat bovendien om een samenwerking met een maatwerkbedrijf. Alleen maar een win-win!”

Praktisch:

  • Groep INTRO Maatwerk Gentbrugge. Eugeen Zetternamstraat 28B, 9550 Gentbrugge.
  • Open van maandag tot vrijdag tussen 8u30 en 16u30.
  • Voor meer informatie over de wasstraat en het Wash-it platform kun je  terecht op https://www.groepintro.be/maatwerk/wasstraat.
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
2023-10-18

After-work event Kortrijk - Tik Tak versus Tik Tok

Op 30 november nodigen we werkgevers uit op ons gratis afterwork event met als centraal thema 'Jongeren bereiken én behouden op je werkvloer'. 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/08/25