2023-05-16

Groep INTRO biedt met professionele wasstraat voor herbruikbare bekers een duurzame oplossing aan eventorganisatoren


Gentbrugge, 16 mei 2023 - Groep INTRO Maatwerk vzw opende deze namiddag haar professionele wasstraat voor herbruikbare bekers. Hiermee biedt dit maatwerkbedrijf een duurzame oplossing aan eventorganisatoren in de ruime Gentse regio. Minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw Jo Brouns, burgemeester Mathias De Clercq en schepen van Netheid, Toerisme, Werk en Feesten Bram Van Braeckevelt waren bij de opening aanwezig.

Groep INTRO wordt hiermee de nieuwste waspartner binnen het Wash-it collectief, een netwerk van wasstraten verspreid over heel Vlaanderen dat samen een wascapaciteit heeft van meer dan 30 miljoen bekers per jaar. Naast het wassen van de bekers, biedt Groep INTRO de klanten ook een koerierdienst die instaat voor het leveren van propere bekers en het ophalen van vuile bekers. Dit maakt het voor eventorganisatoren extra gemakkelijk om over te stappen naar herbruikbare bekers.

"We zijn erg blij om met deze wasstraat een duurzame oplossing te kunnen bieden aan eventorganisatoren uit de ruime Gentse en bij uitbreiding Oost-Vlaamse regio. Net als bij de andere activiteiten van ons maatwerkbedrijf zullen ook hier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun sterktes leren kennen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen", aldus directeur Groep INTRO Maatwerk Hendrik De Luca.

Naast het sociale aspect wordt er ook veel aandacht besteed aan de ecologische duurzaamheid van het wasproces. De state-of-the-art wasinstallatie behoort tot de meest energiezuinige in haar soort én heeft een laag waterverbruik. Via zonnepanelen op het dak wordt bovendien zelf de energie opgewekt die nodig is om de wasstraat te laten werken. Dit alles zorgt ervoor dat er minder water en fossiele energie nodig is en dat er bijgedragen wordt aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

“Wanneer duurzaamheid en sociale economie samenkomen, is het feest compleet,” stelt schepen van Netheid, Toerisme, Werk en Feesten Bram Van Braeckevelt. “Stad Gent pioniert al jaren op vlak van duurzaamheid en maakte in 2021 de stap naar 100% herbruikbare bekers op Gentse evenementen. Groep INTRO en Wash-it zorgen er met deze wasstraat voor dat organisatoren ontzorgd worden in de logistieke organisatie van de herbruikbare bekers. Het gaat bovendien om een samenwerking met een maatwerkbedrijf. Alleen maar een win-win!”

Praktisch:

  • Groep INTRO Maatwerk Gentbrugge. Eugeen Zetternamstraat 28B, 9550 Gentbrugge.
  • Open van maandag tot vrijdag tussen 8u30 en 16u30.
  • Voor meer informatie over de wasstraat en het Wash-it platform kun je  terecht op https://www.groepintro.be/maatwerk/wasstraat.
2023-04-26

Bad van Marie brengt hedendaags circus naar Groep INTRO

Bad van Marie maakte voor het MAD-festival in Antwerpen een eenmalige voorstelling in samenwerking met Groep INTRO. Tijdens een interactieve stadswandeling, met een tablet als virtuele gids, wandelde je door de wijken Asiadok en Park Spoor Noord. Ook kwamen de deelnemers langs het karakteristieke gebouw van Groep INTRO in de Biekorfstraat. 

Lees nieuwsbericht
2023-03-28

Wij zoeken vrijwilligers voor zomerschool in Leuven

In augustus organiseren we een zomerschool in Leuven. We verwachten 200 deelnemers voor twee weken vol sport, spel, crea, fun en leerkansen voor jongeren. 

Lees nieuwsbericht
2023-03-03

Groep INTRO draagt via nieuw living lab bij aan een duurzame e-bike industrie in Vlaanderen

Elektrische fietsen zijn 20 tot 50 keer milieuvriendelijker dan elektrische wagens, met een uitstoot van 2 tot 5 gram CO2 per gereden kilometer. Zelfs als je de batterij van je fiets oplaadt met groene stroom kan er CO2-uitstoot zijn in de volledige duurzaamheidsketen.

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/05/16