Dit was 2023

Dit was 2023

Jaarverslag 2023

Stap binnen in de wereld van Groep INTRO en ontdek de verhalen die ons dagelijks werk belichten. Van inspirerende ontmoetingen tot baanbrekende projecten, ons jaarverslag staat klaar om je mee te nemen op een reis door onze missie naar een inclusieve samenleving. Ontdek ook recente ontwikkelingen en kerncijfers die laten zien hoe meer dan 1000 medewerkers zich inzetten voor positieve verandering. Lees, leer en laat je inspireren door onze verhalen van 2023. 

Bekijk het jaarverslag hier.

Vlucht Vooruit

2023 was een pittig jaar vol uitdagingen en nieuwe opportuniteiten,
maar ook het jaar waar we van een aantal magnifieke projecten afscheid moeten nemen ondanks de noden die er nog zijn.

Vlucht Vooruit is er eentje van, een project voor nieuwkomers die we uitrolden in een partnerschap met Jongerenatelier en Oranjehuis en dit over gans West-Vlaanderen. Ontdek hier wat dit fabuleus team de voorbije jaren bereikte. 

Jong talent

In heel wat Groep INTRO projecten begeleiden we jongeren richting de arbeidsmarkt. Zowel binnen het domein school (G-OAL, transitietrajecten, ....) als het domein werk (ESF, VDAB, ...). Daar zien we dat de stap richting de werkvloer voor iedereen een grote stap is. Vaak (en zeker met de juiste begeleiding ;-)) met succes. Maar soms loopt het verkeerd. Jammer, want voor jongeren zijn die eerste werkervaringen cruciaal. We doen er dus alles aan om hier samen met jongere én werkgevers een succes van te maken. Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer is een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Bekijk de getuigenissen van jongeren en wergevers rond dit thema op ons Youtube kanaal

Begeleiding naar werk

Tewerkstelling is een belangrijke schakel om je na detentie terug te integreren in de samenleving. Groep INTRO ondersteunt mensen in dei zoektocht. Het gaat om mensen voor wie er nog een beperkte detentie wacht, mensen die voorwaardelijk vrij zijn en mensen die onder elektronisch toezicht staan. We doen dit via intensieve coaching, werklplekleren en opleiding. Onder meer Wim Somers en Wim Huybrechts, jobcoaches in Brussel zijn gespecialiseerd in deze begeleidingen naar werk. 

RTL bracht hen in 2023 een bezoek. Bekijk de reportage hier.

De kletskar

Begin mei breekt het Kletskar-seizoen aan. Dan gaan buurtwerkers in Ruisbroek op stap voor koffie en een gezellige babbel. Het voorije jaar stelden ze ook enkele vragen aan passanten over hun jeugd.

Beluister hier het volledige intervieuw met Marie-José.

 

Gie en ik

Jongeren bereiken met muziek. Dat was het doel van Lars. Tijdesn de Warmste Week greep hij zijn kans. Samen met enkele professionele artisten en een jongere uit zijn netwerk creëerde hij een nummer dat de maatschappelijke kwetsbaarheid bespreekbaar maakt: 'Gie en ik' geeft een mooie boodschap aan jongeren: iedereen mag zijn wie die is. 

Sayd in de spotlights

Medewerkers vinden bij Groep INTRO meer dan een gewone renovatiejob. Mensen met verschillende achtergronden en uitdagingen vinden bij ons een plaats waar ze aan het werk kunnen, mét respect voor de eigen grenzen. Zo werkte Sayd jaren in de bouwsector als metser, tot dat voor hem onmogelijk werd door zware rugklachten. De collega's in Temse houden rekening met de reumaklachten en Sayd kan alsnog werk verrichten dat bij zijn kennis en ervaring past. Herwin zette hem dit jaar terecht in de spotlights. 

Het Kompas

Het Kompas is een leidraad voor de begeleiders van Groep INTRO. Het vertelt wie we zijn, hoe we werken en wat we willen bereiken.

Ontdek het hier

Onze beloftes

Contacteer onze verantwoordelijke

Ik heb een vraag over:

Valerie Monbaliu
Hallo, ik ben Valerie Monbaliu.

Jouw contactpersoon voor alle informatie omtrent dit was 2023.

Groep INTRO is op verschillende domeinen actief.

Bekijk ook onze andere categorie├źn.


Bekijk ons volledig aanbod
Laatst gewijzigd op: 2024/05/08