2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok


In heel wat Groep INTRO projecten begeleiden we jongeren richting de arbeidsmarkt. Zowel binnen het domein school (G-OAL, transitietrajecten, ....) als het domein werk (ESF, VDAB, ...). Daar zien we dat de stap richting de werkvloer voor iedereen een grote stap is. Vaak (en zeker met de juiste begeleiding ;-)) met succes. Maar soms loopt het verkeerd. Jammer, want voor jongeren zijn die eerste werkervaringen cruciaal. We doen er dus alles aan om hier samen met jongere én werkgevers een succes van te maken. 

Zo ontstond het idee om vanuit de praktijk van deze duizenden begeleidingstrajecten een vorming uit te werken voor werkgevers. Met de steun van het Departement Jeugd ontwikkelden we in het kader van het Europees Jaar van de Jeugd een vorming rond deze twee vragen: 

  • Hoe kan ik als werkgever makkelijker (kwetsbare) jongeren bereiken en aantrekken?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze jongeren makkelijker hun plek vinden op mijn werkvloer en goed kunnen samenwerkern met de (oudere) collega's? 

Tik-Tak versus Tik-Tok was geboren. Twee collega's met heel wat ervaring trokken dit project op gang. Er werd een vorming ineen gebokst. Jngeren werden geïnterviewd. Onderzoek werd uitgeplozen. Werkgevers werden aangesproken. Tips en tricks werden gebundeld.

Op 30 november kwam dit alles samen tijdens een eerste try-out van deze vorming op een officieel After-work event in kortrijk. Sinds maart staat dit aanbod officieel ingepland in het i-Diverso opleidingsaanbod. Interesse maar (voorlopig) geen tijd om deze vorming te volgen? Op het Youtube-kanaal van I-diverso kan je heel wat concrete tips en tricks van onze begeleiders en jongeren terugvinden in enkele ultra korte video's rond deze thema's:

  •  het onthaal
  •  mobiliteit
  •  leren op de werkvloer
  •  GSM en social media
  •  collega's 
  •  belonen en verlonen

Wil je je werkvloer dus meer 'jongeren - proof' maken? Bekijk dan zeker deze filmpjes en volg onze vorming!

Met de dankbare steun van onderstaande partners:

Dit project kwam tot stand in het kader van:

 

 

 

 

2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de L├╝becksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
2023-10-18

After-work event Kortrijk - Tik Tak versus Tik Tok

Op 30 november nodigen we werkgevers uit op ons gratis afterwork event met als centraal thema 'Jongeren bereiken én behouden op je werkvloer'. 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2024/04/11