2022-11-07

Veel volk voor Trefdag Halte-R


Vorige vrijdag was het Trefdag bij Halte-R. Sociale organisaties en de magistratuur wisselden ervaringen uit en kregen een rondleiding in het atelier.

“Een werkstraf is een positieve, zinvolle straf op maat, met nut voor de maatschappij” vertelt teamleider Kobe Corne. “Samen met de mensen die veroordeeld zijn tot een werkstraf, gaan we op zoek naar een plaats waar ze het nuttigst ingezet kunnen worden. Vaak is hun beroep of opleiding hierbij een goede indicator. Een student elektriciteit helpt in de technische dienst van een instelling, een kinderverzorgster helpt bij de maaltijden van de peuters in de lokale school, een jongeman met horeca-ervaring helpt in de keuken van een rusthuis,…” “We gaan steeds op zoek naar een win-situatie in eerste instantie voor de werkplek waar ze ingezet worden.” vult werkstrafbegeleider Sofie Vanhaeverbeke aan. “Vaak motiveert dit de werkgestrafte, wat bijdraagt tot betere prestaties en een positieve leerervaring.”

Lees het volledige verslag hier: https://halte-r.be/?fbclid=IwAR1EUfpjLQcYBkmmCIVMBYKcJVegj8Tbf-kamKBEUkqD8J_3fNLhyqQnl3w

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2022/11/07