2022-10-19

Re-Cycle: een project op wieltjes


Je kent ze wel, de blauwe fietsen aan stations of andere mobiliteitsknooppunten. Na meer dan 10 jaar dienst zijn bepaalde fietsen aan vervanging toe. Blue-Mobility gooit de fietsen niet op de schroothoop, maar geeft ze een tweede leven met Re-Cycle.   

Hoe? Sommige fietsen kunnen met een grondige onderhoudsbeurt en enkele herstellingen terug ingezet worden. Zo zijn 38% van de oude fietsen opnieuw terug te vinden aan een Blue-bike locatie. Andere fietsen worden ontmanteld: fietsen in slechte staat worden naar de gevangenis van Oudenaarde gebracht waar gedetineerden instaan voor de demontage. Dit versterkt deze mensen in hun traject naar toekomstige tewerkstelling. Daarna gaan ervaren fietsherstellers van Groep INTRO met de gerecupereerde onderdelen aan de slag en worden die gebruikt bij herstellingen van recente Blue-bikes. 

Re-Cycle: een boost voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én een circulaire meerwaarde voor de gebruiker. 

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de L├╝becksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2022/12/07