2022-10-19

Re-Cycle: een project op wieltjes


Je kent ze wel, de blauwe fietsen aan stations of andere mobiliteitsknooppunten. Na meer dan 10 jaar dienst zijn bepaalde fietsen aan vervanging toe. Blue-Mobility gooit de fietsen niet op de schroothoop, maar geeft ze een tweede leven met Re-Cycle.   

Hoe? Sommige fietsen kunnen met een grondige onderhoudsbeurt en enkele herstellingen terug ingezet worden. Zo zijn 38% van de oude fietsen opnieuw terug te vinden aan een Blue-bike locatie. Andere fietsen worden ontmanteld: fietsen in slechte staat worden naar de gevangenis van Oudenaarde gebracht waar gedetineerden instaan voor de demontage. Dit versterkt deze mensen in hun traject naar toekomstige tewerkstelling. Daarna gaan ervaren fietsherstellers van Groep INTRO met de gerecupereerde onderdelen aan de slag en worden die gebruikt bij herstellingen van recente Blue-bikes. 

Re-Cycle: een boost voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én een circulaire meerwaarde voor de gebruiker. 

2023-08-25

Opleiding schoonmaak in de zorg 2023

We organiseren dit najaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen.

 

Lees nieuwsbericht
2023-07-28

TICKET TO EUROPE, een onvergetelijke reis

Tien Dendermondse achttienjarigen stapten deze zomer op de trein voor een unieke trip door Europa. Samen maakten ze een twaalfdaagse reis door Spanje en Frankrijk. Een reis vol kansen om te groeien en sterker te worden.

Lees nieuwsbericht
2023-07-15

West4Youth versterkt jongeren in de Westhoek

WEST4Youth, het WESTkust Samenwerkings Traject 4 Youth, biedt ondersteuning aan maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 18 en 30 jaar in de regio Koksijde, Veurne, De Panne, Nieuwpoort en Alveringem. Eind juni deelden de trajectbegeleiders vol trots het activiteitenrapport met partners en stakeholders. Ze toonden resultaten, eff

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2022/12/07