2021-09-28

Over afval - een interactieve vorming voor anderstalige nieuwkomers


Een groep enthousiaste vrouwen van Turkse afkomst van Integratie en Inburgering in Sint-Niklaas wisten de vorming meteen positief te onthalen. De kop was eraf en de aanvragen bleven binnenkomen.

Tijdens de zomermaanden vond de 9de “Over Afval” vorming plaats. Deze keer bij de Westakkers in Sint-Niklaas, een opvangcentrum van het Rode-Kruis dat vluchtelingen opvangt. Christophe, onze polyglotte vormingswerker, geeft deze vorming op maat van de doelgroep, maar de essentie blijft steeds behouden; een interactieve, praktische en laagdrempelige vorming waarmee we ook moeilijk bereikbare doelgroepen kunnen inspireren en bereiken.

Met een speelse quiz, oefeningen in groep en heel wat ondersteunend beeldmateriaal legt Christophe het verschil tussen een blauwe, zwarte en groene vuilbak uit. Ook de praktische kant komt aan bod zoals “hoeveel betaal ik voor mijn afvalcontainer?”. We vertrekken vanuit de ervaringen van de deelnemers en gaan in gesprek om op deze manier hun kennis te verbreden.

De deelnemers bij Westakkers verlieten het lokaal met een hele hoop nieuwe informatie. Hun afvalkalenders krijgen een plaatsje in de keuken.

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2021/10/12