2019-10-03

Opendeurdag 10 jaar Inclusief Ondernemen Aalst


Op donderdag 26 september 2019 organiseerden de werkingen uit Inclusief Ondernemen (IO) en Vorming, Coaching en Advies (VCA) een opendeurdag in onze vestiging in de Pieter Deansstraat in Aalst. Aanleiding was de 10e verjaardag van de activiteiten van IO in deze carnavalsstede. ’

's Middags vonden er fel gesmaakte workshops rond ‘Supervacature’ en ‘verbinden in gezag - Ducktape’ plaats, naast een kort symposium rond ‘Duurzaam Ondernemen’. Burgemeester Christoph D’Haese sprak zijn appreciatie uit ten aanzien van de arbeiders, over het lastige werk dat zij soms uitvoeren in soms nog lastigere omstandigheden. Hij had ook een pluim voor de omkadering van IO en VCA, voor de inzet van het personeel om net deze opdrachten (begeleiding, …) tot een goed einde te willen brengen.

Tijdens het symposium maakten we kennis met heel wat verhelderende inkijken in de wereld van het duurzaam aankopen door overheden en de concrete, praktische toepassing van de VN Sustainable Development Goals in je dagelijkse werking.

Aansluitend waren ook buren, klanten en leveranciers uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in onze locatie. Er was animatie voorzien en ook de inwendige mens werd op Belgische wijze verwend met frietjes. Heel wat buren waren aangenaam verrast over de werking, de contacten met leveranciers werden danig aangehaald en we konden ook enkele nieuwe opdrachten in ons orderboek noteren. Ondanks het gure herfstweer, konden we toch een geslaagde dag met hartverwarmende wensen afsluiten!

Bedankt aan alle aanwezigen en voor alle innspanningen van de medewerkers!

Ook benieuwd naar de inhoud van deze dag? Hieronder vind je de presentaties van Johannes Rumbaut en Pieter Werrebrouck. 

- presentatie symposium: aan de slag met SDG's in je gemeente door Pieter Werrebrouck

- De presentatie 'aankopen met sociale impact' kan opgevraagd worden bij Johannes.Rumbaut@Aalst.be

Enkele sfeerbeelden

 

2019-10-16

Onderzoek naar Vrije Tijd voor jongeren in migratie

Het eindrapport Vrije Tijd voor jongeren in migratie is er! Omdat dit aansluit bij één van onze keropdrachten delen we het graag met jou!

Lees nieuwsbericht
2019-05-09

Nieuwe brochure SWF-bijscholingen

Er is een nieuwe brochure voor de SWF-bijscholingen. In 2018 deden we een bevraging van de scholen en op basis hiervan werd het aanbod opgefrist. Neem hier zeker eens een kijkje!

Lees nieuwsbericht