2023-02-28

Op kamp met Buurtwerk Halle


Het thema dit jaar was ‘Reis rond de wereld’, met als feest van de eerste dag uiteraard carnaval Aalst. We gingen de sfeer van de stoet en van de kermis opsnuiven, verwonderden ons over de verschillen met het ons wel bekende carnaval Halle en deden spelletjes in het thema.
Op de tweede dag vierden we Día de los Muertos, inclusief de typische schmink, Mexicaanse wraps en nachos met zelfgemaakte sauzen waarvan de ingrediënten verzameld werden door de tieners op een ruiltocht. Ze begonnen een beetje aarzelend aan hun taak, maar werden bij de eerste vriendelijke en vrijgevige Aalstenaars al wild enthousiast van deze voor hen nieuwe ervaring.
Dag drie stond in het teken van Chinees Nieuwjaar en werd gevierd met loempia’s en rijst, uiteraard gegeten met echte stokjes, spelletjes in groepen die werden ingedeeld volgens onze Chinese horoscoop en gelukskoekjes met persoonlijke boodschappen en wensen aan elkaar.
Op dag vier maakten we kennis met het Indische feest Holi. We  maakten onze eigen tie dye t-shirts en krijttekeningen op het kampterrein, speelden een kleurenquiz en een smokkelspel waarbij we helemaal onder het kleurenpoeder kwamen te zitten en eindigden onze laatste avond met een heuse glow-in-the-dark fuif, waarbij iedereen zijn beste dansmoves mocht showen.
De laatste dag werd er natuurlijk vooral opgeruimd en geëvalueerd, maar ook een slotuitstap mocht niet ontbreken. Daarvoor namen we de bus naar Rollerland, om twee uurtjes te rolschaatsen en in de binnenspeeltuin te vertoeven. Daarna namen we, moe maar voldaan en toch ook een beetje verdrietig om het einde van dit fantastische kamp, de trein terug naar huis.      

2023-11-14

Van de L├╝becksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
2023-10-18

After-work event Kortrijk - Tik Tak versus Tik Tok

Op 30 november nodigen we werkgevers uit op ons gratis afterwork event met als centraal thema 'Jongeren bereiken én behouden op je werkvloer'. 

Lees nieuwsbericht
2023-10-17

Jobbeurs in Gistel

Op zoek naar werk in de regio Gistel? Kom dan naar onze jobbeurs. Je ontmoet er lokale ondernemers op zoek naar personeel. De beurs gaat door in Zomerloos - Sportstraat 1 in Gistel van 15u tot 19u. Breng die dag voldoende CV's mee!

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/03/30