2023-02-28

Op kamp met Buurtwerk Halle


Het thema dit jaar was ‘Reis rond de wereld’, met als feest van de eerste dag uiteraard carnaval Aalst. We gingen de sfeer van de stoet en van de kermis opsnuiven, verwonderden ons over de verschillen met het ons wel bekende carnaval Halle en deden spelletjes in het thema.
Op de tweede dag vierden we Día de los Muertos, inclusief de typische schmink, Mexicaanse wraps en nachos met zelfgemaakte sauzen waarvan de ingrediënten verzameld werden door de tieners op een ruiltocht. Ze begonnen een beetje aarzelend aan hun taak, maar werden bij de eerste vriendelijke en vrijgevige Aalstenaars al wild enthousiast van deze voor hen nieuwe ervaring.
Dag drie stond in het teken van Chinees Nieuwjaar en werd gevierd met loempia’s en rijst, uiteraard gegeten met echte stokjes, spelletjes in groepen die werden ingedeeld volgens onze Chinese horoscoop en gelukskoekjes met persoonlijke boodschappen en wensen aan elkaar.
Op dag vier maakten we kennis met het Indische feest Holi. We  maakten onze eigen tie dye t-shirts en krijttekeningen op het kampterrein, speelden een kleurenquiz en een smokkelspel waarbij we helemaal onder het kleurenpoeder kwamen te zitten en eindigden onze laatste avond met een heuse glow-in-the-dark fuif, waarbij iedereen zijn beste dansmoves mocht showen.
De laatste dag werd er natuurlijk vooral opgeruimd en geëvalueerd, maar ook een slotuitstap mocht niet ontbreken. Daarvoor namen we de bus naar Rollerland, om twee uurtjes te rolschaatsen en in de binnenspeeltuin te vertoeven. Daarna namen we, moe maar voldaan en toch ook een beetje verdrietig om het einde van dit fantastische kamp, de trein terug naar huis.      

2023-05-16

Groep INTRO biedt met professionele wasstraat voor herbruikbare bekers een duurzame oplossing aan eventorganisatoren

Groep INTRO Maatwerk vzw opende deze namiddag haar professionele wasstraat voor herbruikbare bekers. Hiermee biedt dit maatwerkbedrijf een duurzame oplossing aan eventorganisatoren in de ruime Gentse regio. Minister Jo Brouns, burgemeester Mathias De Clercq en schepen Bram Van Braeckevelt waren aanwezig. 

Lees nieuwsbericht
2023-04-26

Bad van Marie brengt hedendaags circus naar Groep INTRO

Bad van Marie maakte voor het MAD-festival in Antwerpen een eenmalige voorstelling in samenwerking met Groep INTRO. Tijdens een interactieve stadswandeling, met een tablet als virtuele gids, wandelde je door de wijken Asiadok en Park Spoor Noord. Ook kwamen de deelnemers langs het karakteristieke gebouw van Groep INTRO in de Biekorfstraat. 

Lees nieuwsbericht
2023-03-28

Wij zoeken vrijwilligers voor zomerschool in Leuven

In augustus organiseren we een zomerschool in Leuven. We verwachten 200 deelnemers voor twee weken vol sport, spel, crea, fun en leerkansen voor jongeren. 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/03/30