2023-06-29

Het succesverhaal van Bert


Met behulp van een jobcoach ontdek jij waar je energie van krijgt in je job. Een jobcoach helpt je om je in te werken, de juiste werkhouding aan te nemen en goed te functioneren binnen het team. Lise Doms is zo’n gedreven coach. Vier jaar geleden startte Lise bij Groep INTRO en sindsdien bood ze al heel wat deelnemers extra ondersteuning op de werkvloer. Keer op keer boeiende trajecten, met unieke verhalen. En af en toe springt er verhaal bovenuit. Zoals het traject van Bert, die in zijn vrije tijd graag bezig is met ‘computers’.

"Bert volgde bij mij een activeringstraject van VDAB,” vertelt Lise. “Hij kreeg de kans om te starten met een stage van 6 maanden als ICT-medewerker bij Gemeente Wemmel. Hij was wel vertrouwd met computers maar had nooit een degelijke opleiding gevolgd. Hoewel hij twijfelde of hij de nodige ICT- kennis had, greep hij de kans met beide handen. Met de moed in de schoenen ging hij aan de slag. Maar al van bij het begin van de stage, merkt ik dat zijn kennis goed zat. Stap voor stap groeide zijn zelfvertrouwen. De feedback van de stageplaats was dan ook uitsluitend positief. Zo positief dat ze Bert graag een vaste job wilden aanbieden.”

Motivatie en jobcrafting gaan hand in hand

“Jammer genoeg was er op dat moment geen vacature binnen de ICT dienst,” gaat Lise verder. “Gemeente Wemmel heeft daarop alles uit de kast gehaald om deze mooie match tussen kandidaat en werkgever toch te kunnen bestendigen. Bert kreeg een aanbod voor de functie ‘Deskundige Geografisch Informatiesysteem (GIS)’, een moeilijk in te vullen vacature die al geruime tijd open stond. Hoewel Bert niet voldeed aan de diploma-vereisten, was er toch een kans. Gemeente Wemmel bekeek hoe de functie op maat kon ingevuld worden en of de diploma-vereisten konden vervangen door een capaciteitentest. Knap staaltje jobcrafting!”

Na het slagen op de capaciteitentest en andere sollicitatierondes, kan Bert zich sinds kort de nieuwe Deskundige GIS van Gemeente Wemmel noemen en Lise glundert: “Ik heb met veel plezier gezien dat hij tijdens de stage bevestiging kreeg over zijn vakkennis. Dankzij de wendbaarheid van Gemeente Wemmel en de inzet van Bert kent dit traject een glansrijk einde. Als jobcoach ben ik dan ook enorm fier op mijn cliënt.”

Ook Bert kijkt positief terug op het traject. Hij voegt toe: “Dankzij Groep Intro heb ik een tweede kans gekregen om iets te maken van mijn leven. Ongeacht welke tegenslagen iemand kan hebben in het leven, of als je denkt dat er geen uitweg is, zet die stap en zoek hulp, zet je trots opzij en mooie dingen kunnen gebeuren. Grijp die kans. Want je bent de moeite waard en Groep Intro helpt je daarbij.”

2023-08-25

Opleiding schoonmaak in de zorg 2023

We organiseren dit najaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen.

 

Lees nieuwsbericht
2023-07-28

TICKET TO EUROPE, een onvergetelijke reis

Tien Dendermondse achttienjarigen stapten deze zomer op de trein voor een unieke trip door Europa. Samen maakten ze een twaalfdaagse reis door Spanje en Frankrijk. Een reis vol kansen om te groeien en sterker te worden.

Lees nieuwsbericht
2023-07-15

West4Youth versterkt jongeren in de Westhoek

WEST4Youth, het WESTkust Samenwerkings Traject 4 Youth, biedt ondersteuning aan maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 18 en 30 jaar in de regio Koksijde, Veurne, De Panne, Nieuwpoort en Alveringem. Eind juni deelden de trajectbegeleiders vol trots het activiteitenrapport met partners en stakeholders. Ze toonden resultaten, eff

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/06/30