2023-06-29

Het succesverhaal van Bert


Met behulp van een jobcoach ontdek jij waar je energie van krijgt in je job. Een jobcoach helpt je om je in te werken, de juiste werkhouding aan te nemen en goed te functioneren binnen het team. Lise Doms is zo’n gedreven coach. Vier jaar geleden startte Lise bij Groep INTRO en sindsdien bood ze al heel wat deelnemers extra ondersteuning op de werkvloer. Keer op keer boeiende trajecten, met unieke verhalen. En af en toe springt er verhaal bovenuit. Zoals het traject van Bert, die in zijn vrije tijd graag bezig is met ‘computers’.

"Bert volgde bij mij een activeringstraject van VDAB,” vertelt Lise. “Hij kreeg de kans om te starten met een stage van 6 maanden als ICT-medewerker bij Gemeente Wemmel. Hij was wel vertrouwd met computers maar had nooit een degelijke opleiding gevolgd. Hoewel hij twijfelde of hij de nodige ICT- kennis had, greep hij de kans met beide handen. Met de moed in de schoenen ging hij aan de slag. Maar al van bij het begin van de stage, merkt ik dat zijn kennis goed zat. Stap voor stap groeide zijn zelfvertrouwen. De feedback van de stageplaats was dan ook uitsluitend positief. Zo positief dat ze Bert graag een vaste job wilden aanbieden.”

Motivatie en jobcrafting gaan hand in hand

“Jammer genoeg was er op dat moment geen vacature binnen de ICT dienst,” gaat Lise verder. “Gemeente Wemmel heeft daarop alles uit de kast gehaald om deze mooie match tussen kandidaat en werkgever toch te kunnen bestendigen. Bert kreeg een aanbod voor de functie ‘Deskundige Geografisch Informatiesysteem (GIS)’, een moeilijk in te vullen vacature die al geruime tijd open stond. Hoewel Bert niet voldeed aan de diploma-vereisten, was er toch een kans. Gemeente Wemmel bekeek hoe de functie op maat kon ingevuld worden en of de diploma-vereisten konden vervangen door een capaciteitentest. Knap staaltje jobcrafting!”

Na het slagen op de capaciteitentest en andere sollicitatierondes, kan Bert zich sinds kort de nieuwe Deskundige GIS van Gemeente Wemmel noemen en Lise glundert: “Ik heb met veel plezier gezien dat hij tijdens de stage bevestiging kreeg over zijn vakkennis. Dankzij de wendbaarheid van Gemeente Wemmel en de inzet van Bert kent dit traject een glansrijk einde. Als jobcoach ben ik dan ook enorm fier op mijn cliënt.”

Ook Bert kijkt positief terug op het traject. Hij voegt toe: “Dankzij Groep Intro heb ik een tweede kans gekregen om iets te maken van mijn leven. Ongeacht welke tegenslagen iemand kan hebben in het leven, of als je denkt dat er geen uitweg is, zet die stap en zoek hulp, zet je trots opzij en mooie dingen kunnen gebeuren. Grijp die kans. Want je bent de moeite waard en Groep Intro helpt je daarbij.”

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de L├╝becksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/06/30