2019-03-21

Groep INTRO maakt zich op voor NAFT


Op 1 september 2019 zullen de huidige voortrajecten en persoonlijke ontwikkelingstrajecten van onderwijs naar welzijn verhuizen. Daar kantelen ze in binnen NAFT, wat staat voor naadloos flexibele trajecten. Met jongeren en leerkrachten zullen we met deze trajecten ongekwalificeerde uitstroom en schooluitval tegengaan. 

Groep INTRO is in Vlaanderen en Brussel actief als NAFT aanbieder. Vanaf september sluiten ook de projecten POT en Voortraject zich hierbij aan. Dat maakt ons in één klap de grootste NAFT aanbieder. Om al onze medewerkers hierop voor te breiden organiseerden we op 20 maart een 'startdag'.

Zo kwamen meer dan 85 collega's uit 10 teams samen in Molenbeek om zich te versterken rond hun NAFT opdracht. Benieuwd hoe we deze dag vormgaven? Er was:

- uitwisseling... op een 'good practice markt' met meer dan 15 kant en klare NAFT producten uit de verschillende teams

- inspiratie... rond 6 tafels waar expertise en nieuwsgierigheid samen kwamen rond thema's als klasdagen, leerkrachtondersteuning, herinstap, vraagverheldering, CLB samenwerking en assertiviteittraining. 

- matching... via een NAFT-Tinder waar individuele vraag en aanbod van medewerkers elkaar vlotjes vonden

- informatie... via een presentatie waar we visie en bouwstenen rond NAFT, het landschap, de partners, beleidsontwikkelingen

- dynamiek...ondanks de verandering die er aankomt was er vooral dynamiek en goesting om er voor te gaan. Iedereen kreeg een zaadbommetje mee naar huis...bij de start van de lente werden immers volop zaadjes geplant!

We kijken terug op een dag waarin de veelzijdigheid en expertise van onze medewerkers en teams nog maar eens in de verf kwam staan. Check zeker ook enkele foto's op onze Facebook-pagina

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2019/03/21