2019-09-24

Global Peace Games


Voor het derde jaar op rij nam Groep INTRO een groep OKAN jongeren mee naar de Global Peace Games. Deze 6daagse uitwisseling gaat elk jaar door in Mesen. Tegen de achtergrond van de eerste Wereldoorlog worden meer dan 80 jongeren en hun begeleiders ondergedompeld in een programma met vrede als rode draad. De kerstbestanden, waarbij soldaten uit beide 'kampen' de loopgraven verlieten om geschenken uit te wisselen en samen te voetballen, zijn de inspiratie voor deze uitwisseling. Naast bezoeken aan begraafplaatsen, musea en historische plaatsen in de Westhoek is er ook ruimte voor ontmoeting, sport, spel, creatieve workshops, .... De organisatie is in handen van de National Childrens Football Alliance. De Peace Village in Mesen is gastheer met zijn prachtige accommodatie. 

De OKAN werkingen van Groep INTRO uit Gent, Dendermonde en Mechelen namen 18 jongeren en één vrijwilliger mee. Voor de nieuwkomers, sommige zelf afkomstig uit oorlogsgebied, was deze week een onvergetelijke ervaring. In tijden van polarisatie en haatspraak op sociale media vormde deze week een krachtig bewijs dat mensen kunnen leren uit de fouten van het verleden. De manier hoe 16 verschillende nationaliteiten deze week samen beleefden, met respect voor eenieder,...het liet niemand onberoerd. 

Ook de pers pikte dit initiatief op en bracht een mooi verslag uit: https://www.hln.be/in-de-buurt/dendermonde/anderstalige-nieuwkomers-als-ambassadeurs-van-vrede-naar-global-peace-games~aea169eb/

voor meer info over dit project kan je steeds terecht bij Jan Langeraert (O3)

Met dank aan alle deelnemende jongeren en hun begeleiders (Rembert, Thomas, Tini en Habib)

2019-05-09

Nieuwe brochure SWF-bijscholingen

Er is een nieuwe brochure voor de SWF-bijscholingen. In 2018 deden we een bevraging van de scholen en op basis hiervan werd het aanbod opgefrist. Neem hier zeker eens een kijkje!

Lees nieuwsbericht