2019-09-24

Global Peace Games


Voor het derde jaar op rij nam Groep INTRO een groep OKAN jongeren mee naar de Global Peace Games. Deze 6daagse uitwisseling gaat elk jaar door in Mesen. Tegen de achtergrond van de eerste Wereldoorlog worden meer dan 80 jongeren en hun begeleiders ondergedompeld in een programma met vrede als rode draad. De kerstbestanden, waarbij soldaten uit beide 'kampen' de loopgraven verlieten om geschenken uit te wisselen en samen te voetballen, zijn de inspiratie voor deze uitwisseling. Naast bezoeken aan begraafplaatsen, musea en historische plaatsen in de Westhoek is er ook ruimte voor ontmoeting, sport, spel, creatieve workshops, .... De organisatie is in handen van de National Childrens Football Alliance. De Peace Village in Mesen is gastheer met zijn prachtige accommodatie. 

De OKAN werkingen van Groep INTRO uit Gent, Dendermonde en Mechelen namen 18 jongeren en één vrijwilliger mee. Voor de nieuwkomers, sommige zelf afkomstig uit oorlogsgebied, was deze week een onvergetelijke ervaring. In tijden van polarisatie en haatspraak op sociale media vormde deze week een krachtig bewijs dat mensen kunnen leren uit de fouten van het verleden. De manier hoe 16 verschillende nationaliteiten deze week samen beleefden, met respect voor eenieder,...het liet niemand onberoerd. 

Ook de pers pikte dit initiatief op en bracht een mooi verslag uit: https://www.hln.be/in-de-buurt/dendermonde/anderstalige-nieuwkomers-als-ambassadeurs-van-vrede-naar-global-peace-games~aea169eb/

voor meer info over dit project kan je steeds terecht bij Jan Langeraert (O3)

Met dank aan alle deelnemende jongeren en hun begeleiders (Rembert, Thomas, Tini en Habib)

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2019/09/24