2021-04-13

Bubbelpad: Coronaveilige wandelmomenten voor jongeren in Mol


We moeten het je niet meer zeggen: de coronamaatregelen wegen door. In het bijzonder jongeren hebben het erg moeilijk. In volle identiteitsontwikkeling worden ze beperkt in sociale contacten. Contacten die hen mede vormen tot wie ze (willen) zijn/worden. Spontaan samenkomen en nieuwe mensen leren kennen is niet meer vanzelfsprekend… Uit de jongerenbevraging in Mol bleek de nood naar ontmoeting hoog en dus organiseerde jeugdwelzijnswerkster Kim Weckx er 'Bubbelpad' : coronaveilige en laagdrempelige wandelingen voor jongeren om elkaar beter te leren kennen.

Het initiatief is ontstaan vanuit een bevraging, om te peilen naar het welzijn bij jongeren. Eén van de jongeren kwam zelf met dit idee. "Eenzaamheid is één van de belangrijkste problemen, lazen we in de antwoorden", vertelt Kim  "De jongeren gaan op pad met iemand die ze niet kennen. Aan de hand van een korte vragenlijst hebben we ze aan elkaar gekoppeld. Je kan het een date noemen, maar het is vooral bedoeld om misschien een nieuwe vriend of vriendin te maken." Het initiatief is in een korte tijd tot stand gekomen en er zijn toch zo'n 20 jongeren die zich hebben aangemeld. "Een wandeling is zo'n 4 kilometer lang en ze krijgen ook wat ludieke vragen mee om het ijs te breken en elkaar beter te leren kennen." De wandelingen voor vandaag en morgen zijn volgeboekt maar omdat er veel interesse was, komt er een vervolg. De inschrijvingsperiode is dan wat langer en zo hopen we meer jongeren te kunnen bereiken.

Beluister het interview met Kim op Radio2 via ons Facebook-bericht. 

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2021/09/06