2023-04-26

Bad van Marie brengt hedendaags circus naar Groep INTRO


Van vrijdag 14 tot zondag 16 april kon je naar de voorstelling ‘Backstage’ van Bad van Marie kijken op het MAD Festival in Antwerpen. Het MAD Festival was een vier daags circusfestival waarbij je hedendaags circus in alle geuren en kleuren kon proeven. Zo kon je je laten onderdompelen in openlucht theater, circusworkshops, interactieve wandelingen of straffe tentvoorstellingen. 

 

Bad van Marie maakte voor het festival een eenmalige voorstelling en dit in samenwerking met Groep INTRO. Tijdens deze interactieve stadswandeling, met een tablet als virtuele gids, wandelde je door de wijken Asiadok en Park Spoor Noord. Ook kwamen de deelnemers langs het karakteristieke gebouw van Groep INTRO in de Biekorfstraat. De toeschouwers werden van de ene act naar de andere geleid.

Maar niets was wat het leek.. want onderweg overtrof de realiteit de fictie van de circusvoorstelling. Acteurs werden passanten en passanten werden acteurs. Acteurs verdwenen in de menigte en toevallige passanten leken plots onderdeel van de voorstelling. Er liepen cursisten, acteurs en collega’s van Groep INTRO rond. Wie was nu wie?

Met deze samenwerking wilden we op een mooie manier onze deelnemers met elk hun talenten in de kijker zetten. Van anderstaligen tot werkzoekende of mensen in armoede dat maakte niet uit. Iedereen heeft zijn eigen talenten bij Groep INTRO, met één doel: een inclusieve samenleving.

Quote Silke (stagiair Groep INTRO): “Het was een bijzondere ervaring om op deze manier door het gebouw van Groep INTRO te lopen. Ik wist eerst niet wat ik kon verwachten van de voorstelling maar het heeft mij aangenaam verrast. Het was interessant om de gezichten van het publiek te zien wanneer ze probeerden te raden wie acteur of passant was. Zelfs tijdens een gesprek met een aantal toeschouwers werd ik verdacht als acteur. Het was een leuke en interactieve manier om kennis te maken met Groep INTRO.”

2023-08-25

Opleiding schoonmaak in de zorg 2023

We organiseren dit najaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen.

 

Lees nieuwsbericht
2023-07-28

TICKET TO EUROPE, een onvergetelijke reis

Tien Dendermondse achttienjarigen stapten deze zomer op de trein voor een unieke trip door Europa. Samen maakten ze een twaalfdaagse reis door Spanje en Frankrijk. Een reis vol kansen om te groeien en sterker te worden.

Lees nieuwsbericht
2023-07-15

West4Youth versterkt jongeren in de Westhoek

WEST4Youth, het WESTkust Samenwerkings Traject 4 Youth, biedt ondersteuning aan maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 18 en 30 jaar in de regio Koksijde, Veurne, De Panne, Nieuwpoort en Alveringem. Eind juni deelden de trajectbegeleiders vol trots het activiteitenrapport met partners en stakeholders. Ze toonden resultaten, eff

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/04/26