2023-04-26

Bad van Marie brengt hedendaags circus naar Groep INTRO


Van vrijdag 14 tot zondag 16 april kon je naar de voorstelling ‘Backstage’ van Bad van Marie kijken op het MAD Festival in Antwerpen. Het MAD Festival was een vier daags circusfestival waarbij je hedendaags circus in alle geuren en kleuren kon proeven. Zo kon je je laten onderdompelen in openlucht theater, circusworkshops, interactieve wandelingen of straffe tentvoorstellingen. 

 

Bad van Marie maakte voor het festival een eenmalige voorstelling en dit in samenwerking met Groep INTRO. Tijdens deze interactieve stadswandeling, met een tablet als virtuele gids, wandelde je door de wijken Asiadok en Park Spoor Noord. Ook kwamen de deelnemers langs het karakteristieke gebouw van Groep INTRO in de Biekorfstraat. De toeschouwers werden van de ene act naar de andere geleid.

Maar niets was wat het leek.. want onderweg overtrof de realiteit de fictie van de circusvoorstelling. Acteurs werden passanten en passanten werden acteurs. Acteurs verdwenen in de menigte en toevallige passanten leken plots onderdeel van de voorstelling. Er liepen cursisten, acteurs en collega’s van Groep INTRO rond. Wie was nu wie?

Met deze samenwerking wilden we op een mooie manier onze deelnemers met elk hun talenten in de kijker zetten. Van anderstaligen tot werkzoekende of mensen in armoede dat maakte niet uit. Iedereen heeft zijn eigen talenten bij Groep INTRO, met één doel: een inclusieve samenleving.

Quote Silke (stagiair Groep INTRO): “Het was een bijzondere ervaring om op deze manier door het gebouw van Groep INTRO te lopen. Ik wist eerst niet wat ik kon verwachten van de voorstelling maar het heeft mij aangenaam verrast. Het was interessant om de gezichten van het publiek te zien wanneer ze probeerden te raden wie acteur of passant was. Zelfs tijdens een gesprek met een aantal toeschouwers werd ik verdacht als acteur. Het was een leuke en interactieve manier om kennis te maken met Groep INTRO.”

2023-05-16

Groep INTRO biedt met professionele wasstraat voor herbruikbare bekers een duurzame oplossing aan eventorganisatoren

Groep INTRO Maatwerk vzw opende deze namiddag haar professionele wasstraat voor herbruikbare bekers. Hiermee biedt dit maatwerkbedrijf een duurzame oplossing aan eventorganisatoren in de ruime Gentse regio. Minister Jo Brouns, burgemeester Mathias De Clercq en schepen Bram Van Braeckevelt waren aanwezig. 

Lees nieuwsbericht
2023-03-28

Wij zoeken vrijwilligers voor zomerschool in Leuven

In augustus organiseren we een zomerschool in Leuven. We verwachten 200 deelnemers voor twee weken vol sport, spel, crea, fun en leerkansen voor jongeren. 

Lees nieuwsbericht
2023-03-03

Groep INTRO draagt via nieuw living lab bij aan een duurzame e-bike industrie in Vlaanderen

Elektrische fietsen zijn 20 tot 50 keer milieuvriendelijker dan elektrische wagens, met een uitstoot van 2 tot 5 gram CO2 per gereden kilometer. Zelfs als je de batterij van je fiets oplaadt met groene stroom kan er CO2-uitstoot zijn in de volledige duurzaamheidsketen.

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/04/26