>
2023-04-26

Bad van Marie brengt hedendaags circus naar Groep INTRO


Van vrijdag 14 tot zondag 16 april kon je naar de voorstelling ‘Backstage’ van Bad van Marie kijken op het MAD Festival in Antwerpen. Het MAD Festival was een vier daags circusfestival waarbij je hedendaags circus in alle geuren en kleuren kon proeven. Zo kon je je laten onderdompelen in openlucht theater, circusworkshops, interactieve wandelingen of straffe tentvoorstellingen. 

 

Bad van Marie maakte voor het festival een eenmalige voorstelling en dit in samenwerking met Groep INTRO. Tijdens deze interactieve stadswandeling, met een tablet als virtuele gids, wandelde je door de wijken Asiadok en Park Spoor Noord. Ook kwamen de deelnemers langs het karakteristieke gebouw van Groep INTRO in de Biekorfstraat. De toeschouwers werden van de ene act naar de andere geleid.

Maar niets was wat het leek.. want onderweg overtrof de realiteit de fictie van de circusvoorstelling. Acteurs werden passanten en passanten werden acteurs. Acteurs verdwenen in de menigte en toevallige passanten leken plots onderdeel van de voorstelling. Er liepen cursisten, acteurs en collega’s van Groep INTRO rond. Wie was nu wie?

Met deze samenwerking wilden we op een mooie manier onze deelnemers met elk hun talenten in de kijker zetten. Van anderstaligen tot werkzoekende of mensen in armoede dat maakte niet uit. Iedereen heeft zijn eigen talenten bij Groep INTRO, met één doel: een inclusieve samenleving.

Quote Silke (stagiair Groep INTRO): “Het was een bijzondere ervaring om op deze manier door het gebouw van Groep INTRO te lopen. Ik wist eerst niet wat ik kon verwachten van de voorstelling maar het heeft mij aangenaam verrast. Het was interessant om de gezichten van het publiek te zien wanneer ze probeerden te raden wie acteur of passant was. Zelfs tijdens een gesprek met een aantal toeschouwers werd ik verdacht als acteur. Het was een leuke en interactieve manier om kennis te maken met Groep INTRO.”

2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de L├╝becksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
2023-10-18

After-work event Kortrijk - Tik Tak versus Tik Tok

Op 30 november nodigen we werkgevers uit op ons gratis afterwork event met als centraal thema 'Jongeren bereiken én behouden op je werkvloer'. 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/04/26