2022-02-24

Alleskunners - inleefspel rond leven met een beperking


SPELOMSCHRIJVING: 

In dit inleefspel maken de spelers kennis met het leven met mentale en fysieke beperkingen. In de eerste fase van het spel kruipen ze in de huid van 5 personages; zo maken ze kennis met verschillende beperkingen en ervaren ze de impact ervan zelf. Onderweg verzamelen ze tips en leren ze hulpmiddelen kennen die het leven met beperkingen makkelijker maken. Die informatie is belangrijk om in de volgende fase stappen naar inclusie te zetten.

In de tweede fase van het spel gebruiken de spelers namelijk de ervaring en de kennis die ze opgedaan hebben om na te denken over verbeterpunten die hun personage ondersteunen in zijn beperkingen. Er wordt gezocht naar mogelijke aanpassingen (in de ruimte, de werking, de communicatie en omgang ...). Zo leren ze denken in mogelijkheden en kijken ze verder dan de beperking van een persoon.

Het resultaat: een concreet actieplan met verbeteraanpassingen zodat iedereen zijn mogelijkheden ten volle kan benutten en zich verantwoordelijk voelt voor elkaar.

(Ontwikkeld en geproduceerd door De Aanstokerij in samenwerking met Groep INTRO vzw)

IDEAAL VOOR:

Kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar in het jeugdwerk en het onderwijs. Indien gewenst kan er voor oudere jongeren een aangepaste versie voorzien worden. 

DOELSTELLINGEN:

• De spelers bewustmaken van het leven met mentale en fysieke beperkingen

• De spelers stimuleren om stappen te zetten naar inclusie

PRAKTISCH:

Dit spel leent zich ideaal voor een 2u durende workshop. Je kan deze workshop door één van onze begeleider bij ons bestellen. We rekenen hiervoor €95 voor een groep binnen het jeugdwerk en €150 voor een groep in klascontext.*  Afhankelijk van de doelgroep en de noden is een aanbod en prijs op maat bespreekbaar. 

*bovengenoemde prijzen zijn exclusief verplaatsingskosten begeleider

INTERESSE?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2022/02/25