2016-10-17

1500 schoenen in Halle


Op zaterdag 15 oktober organiseerde de werkgroep 17/10 (= OCMW Halle, JAC Halle-Vilvoorde, Buurthuis ommekaar, schoolopbouwwerk, Halle zonder grenzen, Open Armen vzw - Groep INTRO vzw) een sensibiliseringsactie om armoede nog meer zichtbaar te maken. Annemie Degreef (Groep INTRO vzw) droeg haar schoentje bij:

"De werkgroep plaatste 1500 paar schoenen in de stad. Deze schoenen staan voor de mensen die in de koude wachten op een sociale woning. 

Verder was er ook een woondoolhof waarin burgers en politici konden voelen wat het is om in een kwetsbare situatie een betaalbare en kwalitatieve woning te moeten zoeken.

De bungeerun stond dan weer voor hoe hard je moet vechten om aan woning te komen.

Soep op de stoep was ook aanwezig om de mensen die geen woning vonden toch warm te houden. 

Er werd geijverd voor meer sociale woningen, het tegengaan van discriminatie op de verhuurmarkt en een sociaal lokaal woonbeleid." 

Met dank aan de provincie Vlaams-Brabant, Samen tegen armoede en het Netwerk tegen armoede. 

 

Meer info over de initiatieven van Open Armen vzw bij annemie.degreef@groepintro.be 

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2016/10/17