School en werk

School en werk

G-OAL - info voor leerlingen

De stap naar werk is een grote stap. Op een werkvloer wordt er immers heel wat van je verwacht. Met een G-OAL traject stomen we je klaar voor je (eerste?) werkervaring. Zo sta je sterker in je (werk)schoenen! G-OAL past binnen een opleiding waarbij je werk en school combineert. (Leren en Werken, Duaal leren of SYNTRA). De school bekijkt samen met jou of G-OAL de juiste stap is in je traject naar werk.  

Je klaarstomen dat doen we op verschillende manieren maar steeds op jouw maat: vorming in groep rond arbeidsattitudes, sollicitatietraining, bedrijfsbezoeken, werkervaring in groep, een stage of zelf begeleiding de eerste maanden van je tewerkstelling. 

We stellen een traject samen dat je samen met je les op school combineert. Tijdens dit traject houden we een actieplan bij zodat je ziet wat je leert en waarom je dat leert. We doen dit ook in overleg met de school en eventueel je ouders. Wanneer je klaar bent voor de volgende stap naar een reguliere tewerkstelling bekijken we dit samen met jou en de school. 

Lees alles over dit traject in deze folder of contacteer ons voor meer info. 

G-OAL - info voor werkgevers

De stap naar werk is een grote stap voor jongeren. Praktijkervaring is een cruciaal element om deze stap te nemen. Gelukkig zijn er heel wat bedrijven en organisaties die jongeren een kans op werkervaring willen geven. Jij ook? G-OAL biedt ondersteuning binnen een opleiding waarbij de jongere werk en school combineert (Leren en Werken, Duaal leren of SYNTRA). Het doel is arbeidsbereide jongeren via stage klaar te stomen voor arbeidsdeelname (OAO) of duaal leren.

Als bedrijf of organisatie kan je jongeren de kans geven om aan zijn/haar arbeidscompetenties te werken op jouw werkvloer. Ook jij als werkgever hebt hier heel wat mee te winnen: 

  • Jongeren kunnen na deze geslaagde onbetaalde stage aangenomen worden met een voor de werkgever financieel aantrekkelijke overeenkomst (OAO).
  • Een groot deel van de begeleiding en administratie neemt de coach van Groep INTRO op zich.
  • Je stelt je bedrijf open als leerplek en kan je op die manier onderscheiden als inclusieve onderneming

Interesse? Lees meer informatie in deze folder of contacteer ons via mail.

“Voor onze jongeren is Groep INTRO een erg goede aanvulling. Intensieve begeleiding op maat van de jongere op verschillende domeinen (werk, sociale omgang, basisattitudes, …) is namelijk belangrijk voor hun ontwikkeling.”

tewerkstellingsbegeleider (Brugge)

“Omdat het meer dan een zoektocht is naar werk maar het zorgt er ook voor dat je stress verdwijnt en dat je beter kan communiceren met je collega's. Je leert echt heel veel dingen bij en je krijgt veel tips.”

Hamza (jongere)

“Ik vond snel werk, regelmatig werd ik gecontacteerd hoe het liep, kreeg ik tips of hielp de begeleidster mij om het uit te leggen aan mijn baas en ook kreeg ik hulp op persoonlijk vlak omdat ik het soms moeilijk met mezelf heb.”

Robben (jongere)

“Het is gemakkelijker om werk te zoeken/vinden, met de hulp die je hier krijgt. ”

Rumen (jongere)

“Fijn dat deze extra ondersteuning, die zeer nodig is voor onze leerlingen er is. Ik ben er blij en tevreden mee.”

tewerkstellingsbegeleider (Limburg)

Transitietrajecten

Voor jongeren uit het technisch, deeltijds of beroepssecundair onderwijs (tweede en derde graad) die dreigen vroegtijdig af te haken zijn er transitietrajecten. In die trajecten gaan we zeer aanklampend met de leerling en context aan de slag om hen voor te bereiden op de overstap richting arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. In deze trajecten focussen we op een aantal competenties:

  • digital skills en mediawijsheid
  • bewustwording rond financiële en economische impact vroegtijdig schoolverlaten
  • juridische competenties
  • zelfbewustzijn, zelfexpressie en zelfsturing
  • ontwikkeling van initiatief, ambitie en ondernemerszin (loopbaancompetenties)

Voor deze projecten werken we nauw samen met het CLB en de NAFT aanbieders. We voeren deze projecten uit in diverse partnerschappen in de regio's Gent (POWER),BrusselLimburg, en Vlaams Brabant. Klik op de link voor meer info. 

projectinformatie

Vanaf het schooljaar 2022 startten de organisatoren van de vroegere ESF-projecten aanloopfase en IBAL binnen het ESF-project Ondersteuning Alternerend Leren. Het project OAL loopt van 1 september 2022 tot 30 juni 2025. Het project Transitietrajecten loopt van 1 september 2022 tot 30 juni 2023. Deze beide projecten wordt medegefinancierd door de Europese unie via het ESF fonds. De projectmiddelen worden beheerd door het departement Onderwijs en Vorming (meer info).  

Onze beloftes

  • Op maat

    We werken op maat van de jongere, de school én de werkgever

  • Talentgericht

    We focussen op de talenten en ambities van de jongeren

  • Partnerschap

    We stemmen ons aanbod af met de werkgever, school, leerling en ouders

  • Gratis

    Dit aanbod is gratis voor zowel de school als de jongere

Media

Contacteer onze verantwoordelijke

Ik heb een vraag over:

Jan
Hallo, ik ben Jan.

Jouw contactpersoon voor alle informatie omtrent school en werk.

Groep INTRO is op verschillende domeinen actief.

Bekijk ook onze andere categorieën.


Bekijk ons volledig aanbod
Laatst gewijzigd op: 2024/03/26