>

Dit was 2022

Jaarverslag 2022

Wij hebben een aantal verhalen gesprokkeld die je meenemen in ons dagelijks werk. Deze verhalen verzamelden we in het jaarverslag van 2022. Verder presenteren we in dit verslag enkele recente ontwikkelingen en een aantal kerncijfers.

Klik hier om naar ons jaarverslag van 2022 te gaan.

 

Inhuldiging speelfort Temse

Alle speeltuigen die her en der op de speelpleintjes in Temse te vinden zijn, zijn gefabriceerd door medewerkers van ons houta­telier in Temse. Pronkstuk is het speelfort in het natuurgebied de Roomkouter, op een boogscheut van het Fort van Steendorp. Midden maart mochten kinderen uit de buurt het gloednieuw fort inhuldigen. Het vorige speelfort werd begin september 2018 door brandstichting tot as herleid. Het speelfort is uitgewerkt op maat van de wensen van de gemeente Temse met aandacht voor de beschikbare ruimte en het beschikbare budget. 

Eén uit de duizend

Magda Vanmackelbergh woont in wijk Nieuw-Gent en weet wat het is om in armoede te leven. Ze heeft geleerd om hierover te praten en om haar ervaringen met anderen te delen. Toen er onverwacht een positie als begeleider voor het Werkwelzijnstraject vrij kwam, was de keuze snel gemaakt. In oktober 2022 ging Magda aan de slag als ervaringsdeskundige bij Groep INTRO. Ze begeleidde een traject waarbij we een combinatie aanbieden van werkacties en hulpverlening. Doel van het Werkwelzijnstraject is de werkzoeken­de voor te bereiden op betaalde tewerkstelling. 

Limburgse jongeren bezinnen in de woestijn

25 Limburgse jongeren trokken door de woestijn in Zuid-Marokko om te gaan bezinnen.
Ze stapten 130 kilometer. En er is meer: tijdens de reis werkten ze aan enkele duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Zo zorgde de groep voor drinkbaar water in een schooltje en plantten ze bomen. Samen met vier andere sociale organisaties ondersteunen we dit project. Jongerenwerkers Lara Lenaerts en Penjaga Hofmeijer reisden mee als begeleidsters. Je leest hun verhaal hier.

Wijkfeest Vogelweelde

Verbinden en vieren, dat kunnen ze in Halle! De wijk Vogelweel­de in Halle organiseerde samen met de buurtwerkers van Groep INTRO en heel wat partners opnieuw een groots buurtfeest. De Fietsersbond organiseert er samen met Beweging.net een aantal fietsactiviteiten zoals een kinderfietstocht, een fietsherstelstand en enkele leuke optredens. Er waren hapjes en drankjes te verkrijgen, gratis kinderanimatie, rommelmarkt en optredens. En we nodigden ook interne buren uit. Dat maakt dat de collega's van Groep INTRO Maatwerk aanwezig waren voor een gratis mini-algemene perio­dieke keuring van de fietsen. 

Een positief signaal in tijden van oorlog

De 'Global Peace Games' is een zesdaags kamp voor een internatio­nale groep jongeren. De meesten zijn afkomstig uit oorlogsgebied en staan in de Westhoek even stil bij wat zich daar meer dan 100 jaar geleden afspeelde. Ze doen samen aan sport. volgen workshops rond vrede en conflict en bezoeken oorlogsmonumenten. Dit jaar organi­seerden we het kamp uitzonderlijk in mei én in september. Staatsse­cretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi en minister van Jeugd Benjamin Dalle waren erbij in mei. Samen met de jongeren speelden ze een wedstrijdje voetbal op het historisch Flanders Peace Field. 

Darius, buddyproject in Leuvense gevangenissen

Gedetineerden die uit de gevangenis komen. hebben het niet mak­kelijk om terug hun weg te vinden in de maatschappij. Daarom hebben we in Leuven het project Darius op poten gezet. Darius is een buddytraject voor gedetineerden die de gevangenis van Leuven mogen verlaten en zich willen vestigen in Leuven of omstreken. Vrijwilligers helpen gedetineerden met onder meer de zoektocht naar een huis of werk. Zo ook Rudi. hij helpt Jonatan. die binnen­kort na jaren de gevangenis van Leuven mag verlaten. Bekijk hier de reportage van ROBTV.

Onze beloftes

Contacteer onze verantwoordelijke

Ik heb een vraag over:

Hallo, ik ben Valerie Monbaliu.

Jouw contactpersoon voor alle informatie omtrent dit was 2022.

Groep INTRO is op verschillende domeinen actief.

Bekijk ook onze andere categorieën.


Bekijk ons volledig aanbod
Laatst gewijzigd op: 2023/04/18