Ondersteuning bij duurzaamheidsacties

Ondersteuning bij duurzaamheidsacties

A-Velo

Onder het motto om zoveel mogelijk Antwerpenaren op de fiets te krijgen, staan sinds 2011, dagelijks regulatoren van Groep INTRO in voor het herverdelen van de rood-witte deelfietsen.

Gestuurd door de dispatchers van Velo en met behulp van artificiële intelligentie weten onze distributievoertuigen perfect bij welke Velo-stations er fietsen moeten opgehaald of geplaatst worden.

Dit alles moet de maximale beschikbaarheid van fietsen en sloten waarborgen en houdt rekening met noden op korte en lange termijn.

Contactgegevens: Ward Hens - 0479/87.16.20

Vosseschijnstraat 16-20, 2030 Antwerpen

 

Fietsboxen

Wij plaatsen dagelijks fietsboxen over gans Vlaanderen en Brussel. Lokale besturen, bedrijven en zelfs particulieren investeren steeds meer in fietsboxen. Zo heeft elke enthousiaste pendelaar, medewerker of gewone fietser een veilige en droge stallingsplaats voor zijn tweewieler. Staat de box in de buurt van een bus- of tramhalte, op een bedrijventerrein, bij het binnenrijden van een wijk of ter hoogte van een Hoppinpunt? Het maakt ons niet uit. Onze medewerkers staan graag in voor het administratief beheer en het herstel en het onderhoud van de boxen.

Bij interesse, contacteer ons en we maken een voorstel op maat.

Fietspompen

Heb je als lokaal bestuur geïnvesteerd in publieke fietspompen en wil je dat die altijd gebruiksklaar zijn, dan zorgen wij voor de controle, het onderhoud en herstel van de pompen.

Interesse? Neem dan snel contact op. Wij maken een voorstel op maat.

Project Re-Cycle

‘Re-Cycle’ staat voor fietsen ophalen, ontmantelen en de onderdelen maximaal hergebruiken.  Het is een sociaal-circulair project van Groep INTRO in samenwerking met de gevangenis van Oudenaarde en Blue Mobility die instaat voor de verhuur van Blue Bikes.

Via duurzaam transport worden verouderde Blue-Bikes van de provincie Oost-Vlaanderen naar de gevangenis van Oudenaarde gebracht, waar gedetineerden de fietsen demonteren. Gerecupereerde onderdelen krijgen een nieuw leven bij het herstel en onderhoud van de Blue Bikes.

Onze coaches staan in voor het technisch opschalen van de gedetineerden en dompelen hen onder in de stiel van fietshersteller. Om de kennis over circulaire economie op peil te houden en anderen te motiveren kunnen we rekenen op de hulp van SCHOUDER, de sociaal circulaire hub van Arteveldehogeschool. Het project loopt over 12 maanden, goed voor de vervanging van 1000 fietsen. We streven met het project naar minstens 85% hergebruik van onderdelen. Voor de ‘restafval’ gaan we op zoek naar een circulaire partner die deze materialen kan aanwenden als grondstof.  

Bij interesse, contacteer ons

Deelwagens

Stel je als lokaal bestuur of bedrijf een aantal (gewone en elektrische) deelwagens ter beschikking van het publiek, dan zorgen wij op regelmatige basis voor het onderhoud (zowel binnen als buiten). We voeren ook een beperkte technische controle uit (oliepeil, koelvloeistof, bandenspanning, ruitenwissers, …).

Als je dat wenst, gaan we met de wagen naar de autokeuring, we staan in voor het transport van en naar de garage voor een onderhoud of we verplaatsen de wagen van punt A naar punt B.

Onze medewerkers staan in voor het tweewekelijks onderhoud van meer dan 100 gewone en elektrische deelwagens van verschillende deelwagenvennootschappen zoals Cambio, Shareformobility en Coopstroom.

 

Interesse? Neem dan snel contact op. Wij maken een voorstel op maat.

“Bedankt voor het perfect volgens planning opleveren van de fietsen. Het is een zegen voor ons om op die manier te kunnen samenwerken.”

Fiene Biesbrouck, operationeel manager Blue Bike

Week van de Mobiliteit - autoloze zondag - Car Free Day

Verschillende lokale besturen maken gebruik van onze diensten in het kader van de Week van de Mobiliteit. Op zoek naar ideeën? Dan vind je hier enkele voorbeelden.

Wij werken samen met de steden Antwerpen, Vilvoorde, Deinze, Ninove, Brugge, Oostende en Oudenaarde en ondersteunen hen met volgende activiteiten:

 • • Verkoop 2de handsfietsen
 • • Pop Up fietsonderhoud
 • • Pop Up Fietsherstel
 • • Technische controle van de fiets (+ controlekaart)
 • • Verkoop fietsonderdelen
 • • Fietsen labelen & graveren
 • • Infopunt deelfietsen via Blue Mobility http://www.blue-bike.be
 • • Infopunt deelwagens via http://www.autodelen.net 

 

We werken ook mee aan andere mobiliteitsacties: Kroenkelen (Brugge), Dag van de Dilbekenaar (Dilbeek), Project Zon-Zee-Zorgeloos (Oostende), Waterfeesten (Vilvoorde),  Mobi-deelsalon (Eeklo), Hyacintenfestival (Halle).

Interesse? Neem dan snel contact op. Wij maken een voorstel op maat.

Fietsbieb

In de Fietsbieb kan je voor een klein bedrag een kinderfiets huren. Als je kind groeit, staat er opnieuw een geschikt exemplaar klaar.

Ouders die een fiets willen huren, kunnen bij Groep INTRO terecht om te weten waar er een Fietsbieb in hun buurt is.

Organisaties of lokale besturen die in samenwerking met beweging.net een Fietsbieb op touw willen zetten, kunnen op Groep INTRO rekenen als partner voor het herstel en het onderhoud van de fietsen.

Wij ondersteunen de Fietsbieb in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel.

Interesse? Neem dan snel contact op. Wij maken een voorstel op maat.

Samenwerking met reguliere bedrijven

Een bedrijf kan ons inzetten voor verschillende opdrachten: de assemblage van (cargo-)fietsen, de tijdelijke stockage van fietsen, het onderhoud en herstel van fietsen, het transport van fietsen, de plaatsing van fietsboxen enz.

NIEUW: Ervaar je als (fiets-)onderneming problemen bij het (tijdig) swappen van batterijen, de oplaadcapaciteit of het veilig transport van batterijen? Kortom: zoek je een partner die het ganse BATTERIJMANAGEMENT voor zijn rekening neemt, aarzel niet en contacteer ons!

Je krijgt een goede service en bevordert de latere slaagkansen van onze medewerkers op de reguliere arbeidsmarkt. Op die manier maak je jouw keuze voor maatschappelijk verantwoord ondernemen duidelijk aan de buitenwereld. Ook wij halen winst uit deze samenwerking. Het stimuleert onze medewerkers in ondernemerschap en biedt hen extra kansen op groei.

Bij interesse, neem snel contact op. Wij maken een voorstel op maat.

 

Beheer en transport van movilo's

Wil je als lokaal bestuur het fietsgebruik stimuleren voor een jaarlijks evenement, een festival, de wekelijkse marktdag enz.? Investeer dan in de aankoop van movilo’s. Movilo's zijn verplaatsbare fietsrekken. We staan in voor het beheer, het transport, het opzetten en het afhalen van de rekken.

Bij interesse, contacteer ons. Wij maken een voorstel op maat.

Onze beloftes

 • Partnerschap

  Wij zijn de operationele partner bij de uitvoering van mobiliteitskeuzes van lokale besturen, scholen en bedrijven

 • Multi-inzetbaar

  Wij kunnen heel verscheiden opdrachten aan. Van kleine klusopdrachten tot het leveren van vele werkende handen

 • Van alle markten thuis

  Wij ondersteunen organisaties, bedrijven, lokale besturen en andere initiatiefnemers

 • Op maat

  Onze klanten én onze medewerkers kunnen rekenen op maatwerk

Contacteer onze verantwoordelijke

Ik heb een vraag over:

Jeroen
Hallo, ik ben Jeroen.

Jouw contactpersoon voor alle informatie omtrent ondersteuning bij duurzaamheidsacties.

Groep INTRO is op verschillende domeinen actief.

Bekijk ook onze andere categorieën.


Bekijk ons volledig aanbod
Laatst gewijzigd op: 2022/04/21