sTeam

sTeam

Einde project in zicht

Ons leerrijke, lokale partnerschap voor jongeren, ESF 528 – sTEAM eindigt op 31/12/2023 in zijn huidige vorm.

Wij nemen geen aanmeldingen meer op in sTEAM Halle/Asse en sTeam Noord Oostrand, dit om de huidige trajecten de nodige kwaliteit te geven tot 31/12/2023.

Steam Druivenstreek neemt nog nieuwe aanmeldingen op tot 31/10, vanaf dan focussen ze ook op de afronding van de huidige trajecten.

Indien gewenst zijn we wel bereid om samen met aanmelder en jongeren te zoeken naar de meest geschikte partnerorganisatie voor de hulpvraag. Bij vragen contacteer ons gerust via steam@groepintro.be

 

Wat je van ons mag verwachten komende maanden:

 • kwalitatieve afronding van huidige dossiers
 • doorverwijzing van dossiers die niet afgerond zijn
 • workshops voor huidige jongeren in begeleiding zoals een KOMPASS, sollicitatietrainingen, activiteiten in groep, agendabeheer, …
 • ondersteuning van jongeren op verschillende jobbeurzen
 • behouden van warm contact met onze vele partnerorganisaties

 

Wij willen al de partners bedanken voor de fijne en leerrijke samenwerkingen. We hebben vele jongeren kunnen begeleiden, met verschillende hulpvragen op uiteenlopende levensdomeinen, met de nodige uitdagingen en drempels. We ontdekten heel wat nieuwe talenten en brachten jongeren tot een opleiding en/of dichter bij de arbeidsmarkt.

Wij voorzien als afsluiter een projectrapport, met een overzicht van doelgroep, hulpvragen en bereikte resultaten. We zullen deze publiceren en indien gewenst u bezorgen.

 

Hartelijk dank !

De sTEAM teams;

Noord-Oost Rand, Halle Asse en Druivenstreek.

Meteen aanmelden

Dat kan! klik en vul dit online document in

Je kan enkel nog maar aanmelden voor de Druivenstreek. Team Asse/Halle en Team Noord-Oostrand starten geen trajecten meer op. 

Wie zijn wij?

Wij zijn sTeam, een partnerschap tussen Arktos, JAC,  Emino  en Groep INTRO met steun van ESF en VDAB.  

Via sTeam bundelen we onze diverse expertises met kwetsbare jongeren op domeinen als vrije tijd en groepsvorming (Arktos), welzijn (JAC), jobcoaching (Emino) en job- en taalcoaching (Groep INTRO) om op maat en tempo van de jongere de drempels naar tewerkstelling aan te pakken. Dit via workshops, vrijetijdsactiviteiten, individuele job- en taalcoaching, psychosociale begeleiding, coaching op de werkplek, stages, ... 

Er zijn 3 teams: - Team Asse-Halle - Team Noord-Oostrand rond Vilvoorde - Team regio Hoeilaart, Tervuren, Huldenberg en Overijse. 

 

Welke jongeren begeleiden we?

We richten ons op jongeren die hun weg naar de arbeidsmarkt niet vinden en afhaken bij de hulp die vandaag al bestaat.

De focus ligt op jongeren die:

 • Tussen 18 tot 30 jaar
 • In regio Halle - Asse wonen (Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Halle, Gooik, Lennik,  Pepingen, Galmaarden, Ternat, Roosdaal, Liedekerke, Asse, ..)
 • In regio 'rand rond vilvoorde' wonen (Zaventem, Kortenberg, Machelen, Zemst, Kampenhout, Steenokkerzeel, Kraainem, Wezembeek-Oppem, Grimbergen, Meise, ...)
 • In regio Hoeilaart - Overijse - Tervuren - Huldenberg wonen
 • Langer dan 6 maanden werkloos zijn

Hoe gaan we te werk?

 • We werken op maat en tempo van de jongere. Je doet vrijwillig mee.
 • We vertrekken van de vraag van de jongere zelf: => Waarbij heb jij hulp nodig? Wat wil jij eerst aanpakken? 
 • We zijn flexibel op het vlak van locatie en timing ('outreachend'). => Als het moeilijk is om bij ons te geraken, komen we naar jou.
 • We doen eerst een kennismakingsgesprek. Dan kijken we, op basis van je vraag, wie jou het best als eerste begeleidt. Gaandeweg wil je misschien ook andere zaken aanpakken. Onze teams bestaan uit professionals die elk gespecialiseerd zijn in een bepaald thema. Afhankelijk van je vraag zetten we dus de juiste persoon in. 

Toonmomenten

De lokale partnerschappen zijn ontstaan vanuit een ESF-oproep in 2020 en 2021 en verbinden verschillende lokale organisaties zoals VDAB, OCMW, Arktos, Saamo, Emino, Groep INTRO en het JAC tot een uniek projectteam dat kwetsbare jongeren tussen 18 en 30 jaar helpt richting de arbeidsmarkt. Dit doen ze door samen te luisteren naar wat elke jongere nodig heeft en hier vanuit de verschillende expertises een antwoord op te bieden. We versterken de jongeren en maken hen wegwijs in het huidige hulpverleningslandschap. We helpen jongeren om drempels te overwinnen, maar ook organisaties om bepaalde drempels te verlagen en zo deze kwetsbare doelgroep te bereiken.

Heb  je interesse in enkele cijfers of meer informatie, download dan hier onze infobrochure of vraag een exemplaar aan een contactpersoon. 

 

 

Activiteiten regio Asse - Halle - Sint-Pieters-Leeuw

Elke dinsdag organiseren we een groepsactiviteit. De ene week in Halle, de andere week in Asse. Het programma wordt mee opgemaakt door de jongeren. Een bedrijfsbezoek, een sessie muurklimmen, een vorming rond weerbaardheid, hulp bij solliciteren,... alles kan!

Meer info krijg je van Silke (klik om te mailen). Je kan haar ook bellen of sturen op het nr  0476/70 67 91

Locatie in Asse: Groep INTRO, Nieuwstraat 122C 1730 Asse 

Locatie in Halle: Overkophuis, Leide 3 1500 Halle 

 

Activiteiten Regio Noord-Oostrand rond Brussel

Groepsvorming 

Heb je vragen rond werk, opleidingsmogelijkheden, welzijn of ben je opzoek naar een uitlaatklep? Dan zijn onze groepsvormingen zeker iets voor jou! Tijdens deze momenten gaan we in kleine groepen actief aan de slag, en kan je dus ook op een leuke manier andere jongeren leren kennen. 

Heb je nood aan een bepaalde vorming/training? Dat kan, want coaches en deelnemers stellen samen de inhoud van de groepsmomenten vast. 
Een bedrijfsbezoek, sollicitatietraining, een sessie muurklimmen, weerbaarheidstraining of vrijwilligerswerk… alles wat kan bijdragen tot het versterken van je competenties is mogelijk. 

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met sTeam noordoostrand.  

In maart organiseerden we ‘Kompas’: een oriënteringstraject voor iedereen die op zoek is naar een meer richting! Tijdens 8 actieve sessies leer je jezelf, je talenten en krachten beter kennen. Je gaat aan de slag met je eigen drijfveren en uitdagingen! Infomeer gerust naar een volgende editie. 

 

Onze beloftes

 • We vertrekken vanuit de noden van de jongere

 • We werken op maat en tempo van de jongere

 • De jongere staat aan het stuur van het traject

 • We verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt met oog voor alle levensdomeinen, …

Media

Contacteer onze verantwoordelijke

Ik heb een vraag over:

sTeam
Hallo, ik ben sTeam.

Jouw contactpersoon voor alle informatie omtrent steam.

Groep INTRO is op verschillende domeinen actief.

Bekijk ook onze andere categorie├źn.


Bekijk ons volledig aanbod
Laatst gewijzigd op: 2022/09/01