2020-06-17

Werklift - voor en door Beverse mensen


Vanuit het geloof in ieders kunnen en vertrekkend vanuit de idee dat we erin kunnen slagen om voor iedereen de afstand tot de arbeidsmarkt  kleiner te maken slaan OCMW Beveren en Groep INTRO de handen in elkaar. Samen werken aan een betere, duurzame toekomst voor mens en samenleving.

Werklift biedt een veelheid aan unieke en handgemaakte producten zoals boodschappentassen, graveren van houtwerk, meubels uit recupmateriaal, gordijnen… De diverse producten maken veelal deel uit van een standaard gamma. Op vraag en maat van de klant kan het aanbod ook uitgebreid worden.

Onze doelstellingen

  • Circulair economisch

Alles start bij het de ecologische gedachte van het hergebruik.  Vanuit respect voor de eindigheid van grondstoffen ziet Werklift het als doel om materialen op circulaire wijze draaiende te houden in onze maatschappij.  Op creatieve wijze bestaande materialen een nieuwe bestemming te geven, soms in een andere hoedanigheid, waardoor we de afvalberg verkleinen en zinvol tegengewicht bieden aan de helaas nog steeds toenemende wegwerpcultuur. Of het nu gaat op bio-cycling (vb Katoen, hout,..) of techno-cycling (Vb: Metaal, kunststof,..) doel blijft een eerlijk, duurzaam, hernieuwd product.

  • Dubbel lokaal

Voor & door mensen van het Waasland, op Beverse bodem. In het atelier hebben wij een houtbewerkingsafdeling, fietsafdeling, metaalafdeling en stoffenafdeling.  Er wordt niet alleen gewerkt met recuperatiematerialen. Ook de machines zijn overwegen recuperatie-toestellen. Echter om de volle professionele kwaliteit te kunnen bieden, voelt werklift ook de noodzaak om met duurzame toestellen aan de slag te kunnen gaan. Opbrengsten uit verkopen vloeien 100% terug naar de werkingsmiddelen.

  • Driebubbel op maat

Opdrachten worden uitgevoerd op maat van de uitvoerder en van de klant. Wanneer deelnemers aan het project aansluiten, zal gekeken worden naar sterktes, competenties en voorkeuren. Op basis daarvan zullen taken en opdrachten uitgewerkt worden die uitvoerders verder in staat stellen om zich voor te bereiden op een tewerkstelling. Binnen het project wordt ruim tijd genomen om ook  te werken aan generieke competenties.    

 

Wij denken mee met U!

Heeft u vragen, kunnen wij voor u een opdracht uitvoeren of een samenwerking aangaan om u te helpen met het uitvoeren van opdrachten binnen de circulaire economie? Dan kan u ons steeds contacteren op het nummer: +32 3 777 51 34. Ook bij eveline.verhoeven@groepintro.be of david.maximus@groepintro.be kan u terecht.

                                                                                                                                                                                                              

 

 

 

2024-05-02

Ontdek onze verhalen van 2023

Stap binnen in de wereld van Groep INTRO en ontdek de verhalen die ons dagelijks werk belichten. Van inspirerende ontmoetingen tot baanbrekende projecten, ons jaarverslag staat klaar om je mee te nemen op een reis door onze missie naar een inclusieve samenleving. 

Lees nieuwsbericht
2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2021/09/08