2017-04-27

Ducktape: vormingsaanbod najaar!


Ducktape, vorming die blijft plakken
Groep INTRO biedt op landelijk niveau enkele kwalitatieve vormingspakketten aan. Deze zullen ook jou in staat stellen om als school, organisatie of bedrijf efficiënter om te gaan met de hedendaagse uitdagingen. Reeds decennia werken we met professionele kaders, instrumenten en technieken. Deze helpen ons onze opdracht met maatschappelijk kwetsbare jongeren en volwassenen beter uit te voeren. We willen de opgedane ervaring en meest efficiënte aanpak delen. Dit vanuit onze specialistenrol in het werken met:
-    Leerlingen met een grote(re) afstand tot school (moeilijk schoolparcours).
-    Werkzoekenden/werknemers met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt.
-    Allen die moeilijk aansluiting vinden in (een aspect van) onze maatschappij.
We bieden hierin een aantal heel concrete thema’s aan:

Over de grens (1 dag)
Ben je actief met jongeren of jongvolwassenen die weleens over de grens gaan? Dan is deze vorming vast iets voor jou. Wat doen we wanneer de grens van het toelaatbare wordt overtreden? Hoe dien je jou op te stellen als professional? Hoe benader je mensen in agressie en hoe kan je het conflict neutraliseren? We bieden onmisbare handvaten voor alle professionals die dagdagelijks in een context werken waarin de grens van het toelaatbare soms wordt overschreden. Deze vorming wordt op maandag 16 oktober 2017 in Brussel aangeboden; info & inschrijving. Of op dinsdag 17 oktober 2017 in Oostende; info en inschrijven.

Lekker divers (1 dag)
Wie dagdagelijks in diversiteit werkt heeft het al gemerkt: in deze superdiverse samenleving zijn we allemaal zoekende. In deze vorming gaan we op zoek naar de processen waarin we soms ‘vast’ komen te zitten. En met welke strategieën geraak je hier sámen uit? Reflectie en doordacht communiceren zijn hierin sleutelwoorden. We bieden ‘do’s en don’ts’ en beproefde communicatietechnieken. Deze vorming wordt op maandag 20 november 2017 in Gent aangeboden. Info & inschrijving.

Axenroos voor jongeren (2 x halve dag)
De sociale omgangstaal in een klas verdient zeker onze aandacht. De Axenroos geeft een eenvoudige en volledige kijk op hoe mensen zich ten opzichte van elkaar gedragen. Maar voor jongeren merken we dikwijls dat de dieren die er gebruikt worden niet ideaal zijn. Jongeren ervaren die vaak als te kinds. We ontwikkelden een methodiek voor de Axenroos die jongeren wél aanspreekt.  Jongeren krijgen er  beelden en woorden om hun gedrag te benoemen. In deze vorming leer je hoe je er mee aan de slag kan in je klas en welke meerwaarde je eruit kan halen. Deze vorming wordt op woensdag 8 november & 20 december 2017 in Kortrijk aangeboden. Info & inschrijving.

Straffen en belonen (halve dag)
Twee hefbomen waarmee we trachten gewenst gedrag te bekomen, maar hoe verhouden de twee zich tot mekaar? Wanneer straf je beter en waar is belonen aan de orde? We gaan onvermijdelijk even inzoomen op conflicthantering. Waarna we met behulp van jullie praktijkervaringen trachten te komen tot een toepasbaar 4-laden model omtrent straffen en belonen.

Meer info?
Je kan naast ons open aanbod onze vormingen ook als organisatie aanvragen. Contacteer ons voor verdere info! We bekijken steeds vanuit welke nood we deze vorming zo waardevol mogelijk kunnen maken voor uw team.

Mis niets en volg Ducktape via Facebook!

 

2024-05-02

Ontdek onze verhalen van 2023

Stap binnen in de wereld van Groep INTRO en ontdek de verhalen die ons dagelijks werk belichten. Van inspirerende ontmoetingen tot baanbrekende projecten, ons jaarverslag staat klaar om je mee te nemen op een reis door onze missie naar een inclusieve samenleving. 

Lees nieuwsbericht
2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2017/08/29