2020-07-06

Sluikafval maakt plaats voor bloemen en kruiden


Buurtwerk De Borgt fleurt verloren stoepje op in de strijd tegen sluikstort.

Reeds enige tijd waren buurtbewoners uit de Frans en Jozef Belstraat in De Borgt (Grimbergen) verontwaardigd over het systematisch sluikstorten aan de trappen van de kerk (Allerheiligste Verlosserkerk). Het ‘verloren stoepje’ voor de trappen wordt namelijk niet als stoep gebruikt en wel als plaats om de vuilzakken te deponeren. Het straatje is immers zodanig smal dat sommige burtbewoners hun vuilzak niet voor hun eigen deur kunnen plaatsen. 

Echter, naast de reglementaire vuilzakken werd er heel wat sluikafval gedeponeerd. Nooit echt veel, maar wel regelmatig: supermarktzakken vol blikjes en restafval, stukken hout en karton, gasbidonnetjes, verfmateriaal, een tafeltje,… . 

Buurtwerkster Nida bracht tijdens haar wekelijkse buurtbijeenkomst de koppen bij elkaar. Samen met de buurtbewoners kwam ze  met een duurzaam initiatief op de proppen. Ze besloten nogmaals heel de hoek op te ruimen en gingen dit keer nog een stap verder: Nida en de buurtbewoners bezetten het kleine stukje ‘verloren stoep’ met bloempotten vol prachtige bloemen en eetbare kruiden.

De buurtbewoners die dit plekje wel correct gebruikten, spraken spontaan af met om de gevel van een ander huis te gebruiken voor het buitenzetten van hun huisvuil.

Petje af dus voor de Frans en Jozef Belstraat en haar buurtbewoners!

Nida hoopt dit initiatief ook in andere straten te volbrengen door buurtbewoners te ondersteunen in hun lokale initiatieven om sluikstorten tegen te gaan! Daarnaast lanceert Nida deze zomer ook het project ‘Bloemen aan je huis’, waarbij buurtbewoners gestimuleerd worden om hun huis of vensterbank op te fleuren. Op naar een fleurig en propere zomer!

Meer info vind je op FB: Buurthuis 't Motje

 

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2021/09/08