2023-02-28

Op kamp met Buurtwerk Halle


Het thema dit jaar was ‘Reis rond de wereld’, met als feest van de eerste dag uiteraard carnaval Aalst. We gingen de sfeer van de stoet en van de kermis opsnuiven, verwonderden ons over de verschillen met het ons wel bekende carnaval Halle en deden spelletjes in het thema.
Op de tweede dag vierden we Día de los Muertos, inclusief de typische schmink, Mexicaanse wraps en nachos met zelfgemaakte sauzen waarvan de ingrediënten verzameld werden door de tieners op een ruiltocht. Ze begonnen een beetje aarzelend aan hun taak, maar werden bij de eerste vriendelijke en vrijgevige Aalstenaars al wild enthousiast van deze voor hen nieuwe ervaring.
Dag drie stond in het teken van Chinees Nieuwjaar en werd gevierd met loempia’s en rijst, uiteraard gegeten met echte stokjes, spelletjes in groepen die werden ingedeeld volgens onze Chinese horoscoop en gelukskoekjes met persoonlijke boodschappen en wensen aan elkaar.
Op dag vier maakten we kennis met het Indische feest Holi. We  maakten onze eigen tie dye t-shirts en krijttekeningen op het kampterrein, speelden een kleurenquiz en een smokkelspel waarbij we helemaal onder het kleurenpoeder kwamen te zitten en eindigden onze laatste avond met een heuse glow-in-the-dark fuif, waarbij iedereen zijn beste dansmoves mocht showen.
De laatste dag werd er natuurlijk vooral opgeruimd en geëvalueerd, maar ook een slotuitstap mocht niet ontbreken. Daarvoor namen we de bus naar Rollerland, om twee uurtjes te rolschaatsen en in de binnenspeeltuin te vertoeven. Daarna namen we, moe maar voldaan en toch ook een beetje verdrietig om het einde van dit fantastische kamp, de trein terug naar huis.      

2024-03-25

Tik-Tak versus Tik-Tok

Tik-Tak versus Tik-Tok - Jong talent vinden en behouden op je werkvloer. Een vorming voor werkgevers die hun werkplek 'jongeren-proof' willen maken!

Lees nieuwsbericht
2024-02-03

Opleiding schoonmaak in de zorg 2024

We organiseren dit jaar opnieuw de opleiding Schoonmaak in de zorg in Antwerpen. Groep INTRO verzorgt de opleiding in samenwerking met het Sociaal Fonds voor Privéziekenhuizen. Deelnemers leren schoonmaken in ziekenhuizen. Schrijf je snel in voor de infosessies op 4 maart.

Lees nieuwsbericht
2023-11-14

Van de Lübecksite naar een vast contract

Van bedelen op straat naar een vaste job en huurwoning? In een video vertellen Trandafir, Rosa, Toma en Liliana hoe ze een vaste job vonden bij maatwerkbedrijf Demival.

 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2023/03/30